Over EQUI-JOLIN

Opleidingen

2015: Dry Needling voor paarden
2015 – 2017: Osteopathie voor paarden
2018 – 2020: Cranio Sacraal therapie voor paarden
2019 – 2020: Acupressuur voor paarden

Hiernaast volg ik verschillende nascholingen, verdiepingsdagen en vakgerelateerde cursussen.

Over annelien

Opgegroeid als boerendochter zit de liefde voor dieren er al van jongs af aan in, met in het bijzonder een grote passie voor paarden. Na diverse omwegen, ervaringen en werkzaamheden in verschillende branches, besloot ik in 2015 mijn gevoel te volgen en te gaan voor mijn grote passie paarden. Ik ben gestart met de opleiding osteopathie voor paarden en heb na afronding van deze studie in 2017 mijn paardenosteopathie praktijk Equi-Jolin opgezet. In de praktijk zag ik paarden met klachten voorbijkomen die een andere benadering vereisten naast osteopathie. Met de overtuiging dat de kracht van zachte behandelmethodes heel effectief kan zijn, ben ik mij verder gaan specialiseren in cranio sacraal therapie en acupressuur voor paarden. Beide specialisaties geven een bredere, maar ook een andere kijk op het paard.

Paarden zijn levende wezens met gevoelens en emoties. Elk paard is een individu en reageert op zijn of haar eigen unieke manier. Wanneer er door een ongeval, blessure of ziekte lichamelijk klachten optreden, ligt de focus met name op het elimineren van de pijn en de belemmering die deze klacht met zich meebrengt. Hierbij wordt het emotionele/mentale aspect vaak vergeten of (onbewust) niet gezien.

Pijn en ziekte kan angst, frustratie, boosheid en verdriet met zich meebrengen en vice versa.

Het lichaam is bijzonder intelligent, altijd op zoek naar balans en in staat zichzelf te herstellen. Als therapeut zie ik het als mijn taak om de aanwijzingen van lichaam en geest te volgen; en hierbij een verlengstuk te zijn op weg naar balans en herstel. De behandelingen die ik geef zijn zacht van aard, gebaseerd op wetenschap en intuïtief vermogen.

×

Stuur een WhatsApp-bericht!

× Hoe kan ik u helpen?