ANNELIEN VAN DEN TOP

Opleidingen

2015: Dry Needling therapeut voor paarden (Hippo Sofia academie) gediplomeerd
2017: Osteopathie voor paarden (Hippo Sofia academie) gediplomeerd
2017 – 2019: Cranio Sacraal therapie voor paarden (Hippo Sofia academie) in opleiding.

Opgegroeid als boerendochter zit de liefde voor dieren er al van jongs af aan in. Ik ben grootgebracht tussen de koeien, kippen, varkens, paarden, honden en katten. Maar mijn grootste liefde ligt bij paarden. Voor mij was het op jonge leeftijd wel duidelijk dat ik met paarden wilde werken.

Na de middelbare school was het dan ook niet verwonderlijk dat ik koos voor de opleiding paardenhouderij en management. Tijdens en na deze studie ben ik op verschillende stallen werkzaam geweest. Hier heb ik veel ervaring opgedaan wat betreft het rijden en trainen van (jonge) paarden, maar ook ben ik veel op pad geweest als groom. Hiernaast is het complete stalmanagement mij niet onbekend.

Nadat ik een aantal jaren op stallen werkzaam ben geweest heb ik een uitstap gemaakt naar een totaal ander vak. Dit omdat ik mij graag verder wilde ontwikkelen en omdat ik ook een kijkje wilde nemen in een ander vakgebied. Zes jaar lang ben ik werkzaam geweest als bedrijfsleidster en praktijk opleidster in de wellnessbranche. Ik heb hier verschillende opleidingen voor afgerond en mij gespecialiseerd in huidproblematiek en verschillende humane massagetechnieken.
Hoewel ik het werken met mensen heel leuk vind, bleef de passie voor paarden overheersen.

In 2012 kwam ik in aanraking met osteopathie. Ik leerde dat een blokkade grote invloed kan hebben op het functioneren van het lichaam. Maar bovenal leerde ik hoe belangrijk het is dat het lichaam in balans is. Een lichaam in balans is in staat zichzelf te genezen. Daarnaast sprak de zachte manier van werken en de holistische benadering van het lichaam mij erg aan.
Mede doordat ik zelf heb mogen ervaren hoe groot de kracht van osteopathie is en het feit dat ik weer met paarden wilde werken heb ik uiteindelijk de stap gemaakt naar paardenosteopathie.

In Januari 2015 ben ik begonnen met de opleiding Osteopathie voor paarden aan de Hippo Sofia Academie. Deze opleiding is geregistreerd bij de CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). Begin september 2017 heb ik deze opleiding afgerond en ben ik gediplomeerd osteopaat voor paarden.

Naast de opleiding osteopathie voor paarden heb ik ook de opleiding Dry-needling therapeut voor paarden gevolgd en deze met succes afgerond.

In November 2017 ben ik begonnen met de opleiding cranio sacraal therapie voor paarden. Cranio sacraal therapie is een waardevolle aanvulling op de osteopathie. Het eerste jaar van deze opleiding is met succes afgerond.

Ook volg ik verschillende nascholingen, verdiepingsdagen en lezingen om mezelf te blijven ontwikkelen.