ONZE WERKWIJZE

WERKWIJZE

Ik begin de behandeling met een vraaggesprek en een onderzoek van het hele paard. Mochten er blokkades gevonden worden, dan zal ik deze gaan behandelen. Tijdens het onderzoek en de behandeling van blokkades gebruik ik uitsluitend mijn handen (manuele technieken). Over het algemeen accepteren paarden deze technieken zonder problemen en zullen ze de behandeling als prettig ervaren.
De hele behandeling zal ongeveer 1 uur en 15 minuten in beslag nemen.

BEHANDELVOORSTEL

Hoeveel behandelingen een paard nodig heeft is afhankelijk van verschillende factoren en zal per paard verschillend zijn. 

VEILIGHEID

Indien nodig kan het voorkomen dat ik u doorverwijs naar paardenarts of specialist, om zo de gezondheid van uw paard en de effectiviteit van de behandelingen te kunnen waarborgen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het paard dient schoon en droog te zijn. Het paard mag tot vier uur voor de behandeling niet gewerkt hebben. Een rustige en bekende omgeving voor uw paard is de ideale behandelruimte. Het paard dient vastgehouden te worden door de eigenaar of iemand die het paard goed kent.

NA DE BEHANDELING

Na de behandeling adviseer ik om het paard 5 tot 7 dagen niet te laten werken. De behandeling kan een behoorlijke impact hebben op het paard en zal nog een tijdje doorwerken in het lichaam. Door het paard een aantal dagen rust te gunnen kan het lichaam zich gaan herstellen en zal er een nieuw evenwicht binnen het lichaam ontstaan. Uiteraard mag het paard wel op de wei, in de paddock of aan de hand gestapt worden. Dit zal zijn herstel ten goede komen. Na de week rust kan de training weer rustig opgebouwd worden.

PREVENTIEF

Er zijn tal van klachten waarbij osteopathie en cranio sacraal therapie uitkomst kan bieden. Ook preventief zijn beide therapieën waardevol. Eén of twee keer per jaar een check-up van uw paard kan nuttig zijn om blokkades en/of blessures te voorkomen.

Bij alle behandelingen begin ik vanuit ontspanning en binnen de grenzen van het te behandelen paard.